StudiO Opus 4

StudiO Opus 4

Image

StudiO Opus 4, opgestart in 1994 en ondertussen een begrip binnen de muziekwereld!

In 1994 werd door Els Wijnen en Igor Bettens de eerste Vlaamse privé-muziekschool StudiO Opus 4 opgericht. Vandaag zijn ze in het hartje van Antwerpen gevestigd.

De doelstelling is eenvoudig en rechtlijnig: muziek onderwijzen via individueel contact met de leerling. Een methodiek die zijn oorsprong kent bij het prille begin van kennisoverdracht. M.a.w. de grote toonkunstenaars van onze westerse muziekgeschiedenis hebben het allemaal van een 'maestro' geleerd, en op hun beurt doorgegeven aan de nieuwe generatie. Inmiddels telt StudiO Opus 4 vele studenten, wat aangeeft dat het systeem werkt binnen StudiO Opus 4. Tal van musici sluiten zich inmiddels bij onze denkwereld aan.

Bij StudiO Opus 4 zijn lessen absoluut niet aan leeftijd gebonden: op elke leeftijd kan je bij ons terecht. De lessen zijn op afspraak, niet gebonden aan schooljaren en worden gegeven in reeksen van tien. Dat maakt het ons mogelijk eenieder te begeleiden naar eigen mogelijkheden en behoeften om zo samen het maximum aan plezier in het muziek maken te vinden. Muziek maken op het instrument dat je zelf verkiest is voor de meeste onder ons de leukste en sterkste manier om muziek als enorm verrijkend aan te voelen. De notenleer wordt spelenderwijs, dus al spelende, toegevoegd waardoor dit notatiesysteem ook iets vanzelfsprekends wordt. U hoeft dus helemaal geen of niet veel voorafgaande kennis te hebben.

Naast individueel werken met kinderen en/of volwassenen is er ook ruimte voor leerlingen met een fysische of mentale handicap. Vaak in samenspraak met hun therapeut proberen we die groep, die al te vaak uit de boot valt als het over artistieke ontplooiing gaat, te begeleiden op hun muziekinstrument. Zowel motorisch als psychisch kunnen ze hier vooral 'deugd' aan beleven. 

Contacteer Els Wijnen voor meer informatie of een afspraak op het nummer +32 472 76 75 65

Information

Ons adres
Korte Brilstraat 5
Antwerpen
Belgium
 
Mobiel: +32 (0)472 76 75 65
 

Photos

No Images